Vintage inspiration

Vintage inspiration

En december nyhed

En december nyhed

Den fysiske butik A Touch of Vintage, som i knapt 8 år har haft til huse på Badstuestræde lukker per 14. Januar 2023.

Det har været en svær beslutning, men i sidste ende har fornuften alligevel sejret og med denne ændring håber jeg at have udvist rettidig omhu.

Sådan som verdenen ser ud i skrivende stund må jeg jo konstatere at butikkens overlevelse afhænger af korrekte beslutninger og modige tiltag. Indtægten er ikke høj nok til at dække udgifterne, det har været sådan i en rum tid og ser ikke ud til at ændres indenfor en overskuelig periode.

I maj 2015 da jeg åbnede A Touch of Vintage var vintagemiljøet i København i sin spæde start. Der var butikker rundt omkring og et miljø, som hurtigt begyndte at tage form blandt andet rundt om min lille butik. Butikken er i løbet af de sidste år vokset og det samme er kundekredsen og parallelt er vintage jo næsten gået hen og blevet mainstream.

Den gang åbnede jeg en fysisk butik for det var der mit hjerte lå. Kontakten til kunderne, indretning af butik og udstilling af varer. Den oplevelse af at se tøjet på rigtige mennesker og folks reaktioner på dem selv i tøj, som de måske ikke havde troet var noget for dem.

I løbet af årene er der kommet rigtig mange mennesker igennem butikkens døre, mange er vendt tilbage år efter år, nogle næsten hver uge, andre med et år eller to imellem. Mange af mine personlige tætte venner har jeg mødt gennem butikken og hvis væggene kunne tale kunne de fortælle om mange debatter og fortrolige samtaler om alt fra tøj, historie, politik, personlige kriser, kærestesorger, arbejdskriser, boligmangel, karrierevalg, bluesdans, jazzmusik, foredrag, sorger og glæder.

Butikken har på mange måder været meget mere end bare en butik. Den har, som jeg ønskede allerede da vi åbnede i sin tid, været et samlingsted for ligesindede. Et sted hvor man kunne komme, drikke en kop kaffe, en øl, et glas portvin og få vendt verdenssituationen.

Jeg ved at mange af jer har brugt butikken, som mødested og ikke mindst foreningen Copenhagen Tweed har haft god glæde af butikkens lokaler.

Måske skulle jeg have taget nogle flere noter undervejs så der på sigt kunne skrives en bog, men måske det løser sig, billeder har jeg i hvert fald mange af.

Men for nu er der kun tilbage at sige tak, tak for støtten igennem alle årene. Tak for alle de fantastiske stunder vi har delt.

– og på gensyn for det slutter ikke her. Webshoppen kører videre og vi arbejder kraftigt på at lave nogle markeder hvor vi kan mødes og handle. I starten af marts kommer der også et showroom hvor man kan komme på besøg efter aftale og så er der alle forårets og sommerens events som lokker os ud af vores webshop-hi.

Så ind til da, hav det rigtig godt og tak for jer.

  • Karen