Historien bag

Historien bag

En nostalgisk skatkiste i København K​

En nostalgisk skatkiste i København K

Midt i Dronningens København, tværs mellem de to største indkøbsgader Strøget og Strædet, ligger Badstuestræde. Det var her byens borgere gik i badstue og fik deres månedlige bad, i en forgangen tid. Badstuen er for længst nedlagt, men gaden består, og her ligger vores skønne butik – en sand tidslomme.

Vi har forelsket os i en stil, som tilhører en tid, der var. Vi er ikke fanatiske, bare nostalgiske. Her må du komme, som du er, hvad enten du dyrker det fulde look eller bare sætter pris på detaljerne. Vi har valgt at fokusere på stilen i perioden fra 1910 – 1969, men der kan snige sig andet ind en sjælden gang imellem.

Så ligegyldigt om du leder efter et fuldt outfit, en særlig kjole, hatten til den næste fest eller brochen, der lige kan pifte dagen op, så hjælper vi gerne.

Og selv om vi har mest til damer, så har vi også fyldt kælderen med lækkert herretøj – både originalt og repro.

I kælderen under butikken har vi desuden vores nyeste stolthed; Vintage Styling Salon. Her kan man få sat hår og lagt make-up, hvis man en aften skal tiltrække ekstra meget opmærksomhed eller f.eks. står foran sit livs store begivenhed – sit bryllup!

Vi afholder desuden løbende kurser i hårteknikker og make-up. Billetter kan købes her på siden. Hvis du kan samle 6 personer afholder vi gerne et særligt kursus for dig og dine veninder. Skriv os en mail for yderligere information.

Skulle du gå med en ide om et arrangement, som passer ind i vores univers, så hører vi gerne fra dig.

Vi håber, du vil kigge forbi Badstuestræde, når turen næste gang går til København.

Er du ikke i nærheden af København, så kan du altid købe vintage tøj online på vores webshop her.

Karen, indehaverske

Det har nok altid ligget i kortene, at Karen, indehaveren af A Touch of Vintage, skulle være selvstændig erhvervsdrivende. At det lige skulle være en vintagebutik er kommet lidt bag på hende.

Karens fascination af gammelt tøj begyndte i 2011 at influere hendes garderobe, langsomt, men sikkert, blev repro og genbrugsfund, i højere grad end nogensinde før, det foretrukne på bøjlerne. I dag findes der ikke ret meget tøj i Karens garderobe, som ikke på en eller anden måde afspejler en forgangen tid.

Formålet med butikken, har fra starten været at skabe et sted, hvor ligesindede kan komme og dele sin begejstring. Et sted med rum til at føre en samtale, både om historiske interesseområder, men også om dagligdagens udfordringer og mysterier.

Det ligger desuden Karen meget på sinde, at kunderne føler sig velkomne, og hun har et ønske om at tage dem tilbage til en tid, hvor kundeservice ikke var noget man lærte på kurser og satte på formel, men var en naturlig del af interaktionen mellem mennesker. Her får man nemlig altid en ærlig mening, og købetvang findes ikke!

Tøjet i butikken, skal gerne være med til at understrege det menneske, der bærer det. Uanset køn, så har velsiddende klæder en finurlig evne til, at få folk til at rette ryggen. Og nuvel – tøjet i butikken er opsigtsvækkende, men som skiltet i baglokalet så fint hentyder: They laugh at me because I’m different, I smile at them because they are all the same!

Anna Sophie, ekspecitriece og kreativ vintage pige,

I det daglige passes butikken af Anna Sophie, som egentlig har en kandidat i filosofi og historie, men heldigvis hellere vil arbejde i A Touch of Vintage. Siden november 2019 har man kunne nyde hende gode humør og dejlige personlighed når hun holder styr på alle varerne og sørger for at lave opslag på diverse sociale medier.

Anna Sophie er ferm med nål og tråd og har et stort hjerte for ting som måske ser lidt slidte ud på overfladen. Det er ikke unormalt at hun gladelig fortæller om endnu en skat hun har fundet og skal sætte i stand. Så vidt vides er det stadig Anna Sophies drøm at starte et serviceudlejnings firma hvor man kan hyrer hendes god smag og store kreativitet til festlige lejligheder. Vi håber dog at hun bliver hængene i butikken i mange år endnu.

Stefanie, back-end manager og vintage conniosseur

Stefanie har været med i butikken siden maj 2017 og det har således været Stefanie, der har taget kærlig og kompetent hånd om butikkens kunder – også via de sociale medier.

Hendes viden om historisk mode rækker overmåde længere tilbage, end butikkens periode i fokus; 1920-1969. Det sker ofte, at samtalerne blandt os falder på små detaljer, i konstruktionen af historiske dragter. Men ud over en stor viden indenfor dette felt, er Stefanie også dygtig til at føre teknikkerne ud i livet, og kreer derfor en del af sin garderobe selv. Så når hun ikke er klædt i originale kjoler fra 1940’erne, 50’erne og 60’erne, så er det med garanti enten repro eller beklædning udført af egen hånd.

Stefanie fik i december 2019 tilbudt et job inden for hendes oprindelig felt og er derfor ikke at finde i butikken helt så ofte som tidligere. Dog har hun heldigvis fundet tid til at hjælpe med vores hjemmeside og webshop så det kører som det skal.