Vintage inspiration

Vintage inspiration

ATOV anbefaler – serier om 1920’erne (part 2)

ATOV anbefaler – serier om 1920’erne (part 2)

Vi måtte hurtigt sande at der var flere serier som fortjente en omtale, så vi tager lige en part 2 af vores anbefaling af serie omhandlende 1920’erne. Denne gang er der både hjemlige toner, et strejf af noget sydligt og en prisvinder iblandt.

 

Badehotellet

Når det kommer til tv-serier med handling i 1920’erne kan dansk fjernsyn også være med. TV2 startede i 2015 serien Badehotellet og selv om de kom langsomt fra start har serien fundet sit leje og leverer især på scenografi og kostumer. Det er skønt at se alle de fine kjoler og jakkesæt som spankulerer rundt i den flotte scenografi.

I Badehotellet følger vi livet på Andersens Badehotel hvor københavnerne kommer på sommerferie sommer efter sommer startende i 1928. Her er der højt til loftet med strand og klitter uden for døren og god mad og rigeligt at drikke inde på hotellet. Vi følger både personale og gæster hver for sig og i interaktion.

I butikken har vi ikke været så gode til at følge med, men har alle håb om at få samlet op på de manglende sæsoner i løbet af vinteren.

Serien har foreløbigt 6 sæsoner og 39 afsnit og er produceret af TV2.

Selv om der er længe til vejret igen byder på strandture kan man jo godt ønske sig fine ting til jul, find inspiration til garderoben her:

 

 

Babylon Berlin

I 2017 kom der fra vores naboer mod syd en fantastisk serie som udspiller sig i 1920ernes Berlin. Her følger vi politikommisær Gareon Ruth som bliver sendt fra Køln til Berlin for at efterforske forbrydelser i en by fuld af natklubber, caberetter og den forestående depression. Her er der fart, fest og masser af liv med en tydelig undertone af Berlins skyggeside med stoffer, porno og alkohol.

Serien er velproduceret med flotte kostumer, god historie og fantastiske scenarier. Vi kan i butikken især fortabe os i orignaliteten i tøjet, stylingen og historien. De har ikke været bange for også at vise den mere upolerede og rå side af 1920erne og dette skaber et langt mere nuanceret billede af 1920ernes stil og tidsånd.

I butikken er det kun Stefanie der har fået set serien, men Karen har alle forhåbninger om at få den set i løbet af de kolde vintermåneder.

Serien har 2 sæsoner, 16 afsnit og er produceret af blandt andet Sky Deutschland og Beta Film.

Kjoler fra 1920’erne er svære at opdrive men tasker og hatte har i nogen grad overlevet. Du kan finde et par enkelte på vores webshop her:

 

 

Boardwalk Empire

En liste som denne ville ikke være komplet uden Boardwalk Empire. Handlingen udspiller sig i Atlantic City i forbudstidens hårdkogte miljø hvor politi, politikkere og gangstere spilles ud mod hinanden i forsøget på at komme frem.

Fra et modehistorisk perspektiv er denne serie helt unik, da alle jakkesæt fra første sæson er originale jakkesæt fundet i en kælder ubrugte og aldrig solgt før, alle fra 1920’erne. Om man er til det look eller ej er det i hvert fald gennemført og virkeligt sejt.

Serien må siges at være velproduceret og har vundet op til flere priser. Især hovedrollen ”Nucky” som spilles af Steve Buscemi er allerede nu gået over i serie-historiebøgerne som en karakterrolle.

Endnu engang har denne serie fanget Stefanie mere end Karen og selv om mænd i jakkesæt absolut er værd at bruge tid på så er der jo kun 24 timer i et døgn.

Serien har 5 sæsoner, 56 afsnit og er produceret af HBO.

 

Originale jakkesæt fra 1920’erne hænger ikke på træerne men vi kan klarer reproduktioner og enkelte kjolesæt, se mere på webshoppen eller besøg butikken.