Vintage inspiration

Vintage inspiration

ATOV anbefaler – serier om 1920’erne (part 1)

ATOV anbefaler – serier om 1920’erne (part 1)

Vi bevæger os snart ind i 2020 og det betyder at det er 100 år siden den periode der i mange sammenhænge bliver omtalt som ”de brølende 20’ere” begyndte.

1920’erne var et årti med en rivende udvikling på alle måder og naturligvis er det blevet gengivet i mange forskellige versioner i tv-serie-formatet.

I butikken er vi store fans af 1920’ernes mode og æstetik og nyder de forskellige fortolkninger i følgende fantastiske serier.

 

Peaky Blinders

En af de sidste års store seriesucceer er Peaky Blinders og vi er helt enige.

Peaky Blinders er baseret løst på hændelser i Birmingham i tiden efter 1. Verdenskrig, som handler om banden Peaky Blinders som ledes af den ambitiøse Tommy Shelby. Man følger banden i deres hverdag mens de kæmper med rivaliserende bander, politiinspektør Campell, IRA og livets almene genvordigheder.

Serien indeholder alt hvad man kunne ønske sig af mord, bandekrig, bedrag, kærlighed, venskab, slagsmål og forræderi.

Her i butikken holder vi af en god historie og det får vi her. Derudover får vi også et rigtig godt indblik i påklædningen iblandt almindelig mennesker i 1920’erne England. Her finder især herrerne stor inspiration i arbejdernes klassiske beklædning med højtaljede bukser med seler, kraveløse skjorter og den ikoniske ”news paper boy” kasket.  

Serien hører til blandt dem som Stefanie kan vende tilbage til, nok mest grundet et par af skuespillerne, men vi tager det hele med.

Den er produceret af BBC og der er indspillet 5 sæsoner, 30 afsnit og sæson 6 er lige gået i gang.

Du kan komme til at se lige så smart ud som drengene fra Birmingham med hjælp fra vores repromærke til herrer, Cousin Jack Menswear og vores kasketter/flat caps.

Find Cousin Jack her og kasketter her.

 

Downton Abbey

Vi følger livet hos på en engelsk herregård kaldet Downton Abbey,  både hos famlien Crawley i de fine stuer og hos tjenestefolket i kælderen og kvisten. Her er både storslåede naturscener, overdådige fester, slagsmål, intriger, mysterier og kærlighed. Vi starter ved Titanics forlis og følger udviklingen i det engelske samfund fra 1912 over 1. Verdenskrig, kvindebevægelsen og Irlands oprør og ender i 1926.
Serien er utrolig velproduceret med flotte scenarier, detaljerige scener, perfekte ritualer og helt fantastiske kjoler både til hverdag og fest.

I butikken er denne serie især en favorit hos Karen som har set den flere gange og gerne ser den igen… Serien har 6 sæsoner, 55 afsnit og er produceret af BBC fra 2010-2015

Hvis du ønsker en autentisk kjole værdig de altid fashionable damer fra Downton kan du købe kjoler her.

 

 

 

Miss Fishers Murder Mystery

Her er vi taget en tur ”downunder” til Australien hvor vi følger Miss Phryne Fisher, en engelsk dame fra det bedre borgerskab, som bruger sine udprægede observationsevner til at opklare forbrydelser i lokalområdet til stor hjælp og fortrydelse for den lokale politiefterforsker Jack Robinsson. Serien er en klassiske krimi og udspiller sig i 1920ernes Australien. Om end teknikaliteter og visse historiske fakta halter fra tid til anden, så er handlingen så medrivende og kostumer og scener er så godt skruet sammen, at man tilgiver de ting der mangler.

Især miss Fishers kostumer er helt fantastiske. Hun er en moderne kvinde som er udpræget orientalsk inspireret med vie bukser, løse toppe, kimonoer,  samt den altid fashionable klokkehat. Vi vil i virkeligheden bare gerne have hele hendes garderobe – tak!

Serien har 3 sæsoner, 34 afsnit og er produceret af ABC fra 2012 -?

Lader du dig inspirerer til blandt andet hattekøb kan du med fordel kigge her: